Onze vrijwilligers hebben in de Queens Lounge een bescherming aangebracht tegen beschadiging van de bijzondere glasplaten aan de wand bij de pantry. In de afgelopen jaren werden de glasplaten meermalen ernstig beschadigd door karren van de catering die er tegenaan botsten. Onze vrijwilligers hebben de kapotte glasplaten vervangen door exemplaren uit de beperkte voorraad reserveplaten die nog aan boord is. De glasplaten zijn een creatie van de Koninklijke Nederlandse Meubelfabriek H.P. Mutters & Zn. Dit bedrijf ontwierp en bouwde de Queens Lounge. Foto Koos Sanderse

In de Smoking Room heeft de exploitant gelukkig de dientafels boven de bergkasten verwijderd. Op de eerste foto is de situatie met een dientafel te zien. Op de tweede foto is te zien hoe de oorspronkelijke situatie is hersteld. De Service stewards van het schip hebben de bergkast gelakt en onze vrijwilligers hebben de glasplaten die op de kast horen schoongemaakt en teruggelegd. Hierdoor is de fraaie door Carel Wirtz ontworpen Smoking Room weer een stukje origineler geworden.

De bergkast met het dienblad dat nu is verwijderd. Foto Jan-Willem Koene

De in oorspronkelijke staat herstelde bergkast. Foto Koos Sanderse

Onze vrijwilligers hebben gezorgd voor een klok in de Ambassador Room. Hoe de oorspronkelijke klok eruit zag is niet bekend. De nu geplaatste klok past goed is het bijzondere door Han Van Tienhoven ontworpen interieur.

De nieuwe klok in de Ambassador Room.  Foto Klaas Krijnen