Op 29 september 2018 werd het boek VAREN MET STOOM over de machinekamer van het d.s.s. Rotterdam gepresenteerd (d.s.s. betekent dubbelschroef stoomschip). Het boek is geschreven door Roel Valbracht en Ronald Aker. Roel heeft vele jaren als werktuigkundige op de Rotterdam gewerkt. Ronald zag als Shiphost op de Rotterdam de behoefte aan een goede beschrijving van de werking van de vele installaties in de machinekamer. In samenwerking met de Stichting behoud stoomschip Rotterdam / Vrienden van stoomschip Rotterdam werd jaren aan het boek gewerkt, met inbreng van vele werktuigkundigen en anderen. Het boek heeft ca 130 bladzijden, met honderden foto’s in kleur. Het geeft een fascinerend beeld van de praktijk en de mensen achter de machines.

Het boek VAREN MET STOOM werd tijdens een bijeenkomst op de Rotterdam met onder anderen vele oud-werktuigkundigen van de Rotterdam door Roel en Ronald aangeboden aan Klaas Krijnen, voorzitter van de Stichting behoud stoomschip Rotterdam / Vrienden van stoomschip Rotterdam. De foto’s van de aanbieding zijn gemaakt door de heer W. Schnack.

De stichting gaat het boek uitgeven. De oplage en de prijs worden bepaald door het aantal intekeningen. De prijsindicatie is €15 tot €20.

U kunt intekenen door een email te sturen naar info@stoomschiprotterdam.nl    Zodra er voldoende intekeningen zijn wordt de definitieve prijs bepaald en krijgen degenen die hebben ingetekend daarvan bericht.