Op donderdag 13 februari zal ss Rotterdam het onderwerp zijn van een spoeddebat in de Rotterdamse gemeenteraad. Dit naar aanleiding van het recente afhaken van de investeerders, nadat de gemeente geen van hun voorkeurslocaties beschikbaar wilde stellen.

Aangewakkerd door de stichting is het schip in Rotterdam en daarbuiten een “hot item” aan het worden, met radioberichten en grote artikelen in dagbladen. In de Scheepvaartboekhandel Rotterdam (in het Maritiem Museum)* worden handtekeningen verzameld, maar u kunt uw stem voor het schip ook electronisch aan ons doorgeven d.m.v. de SOS ROTTERDAM! button bovenaan deze site.

Wij willen de handtekeningen vòòr de raadsvergadering aanbieden aan de burgemeester of één der betrokken wethouders. Doel is uiteraard het “vlottrekken” van het project. Rotterdam krijgt haar eigen schip op een presenteerblaadje aangeboden (het zijn immers particuliere investeerders die er 40 miljoen euro in wilden steken) en wijst het af: dat kan natuurlijk niet waar wezen!