Onze vrijwilligers verzetten veel werk voor de restauratie van de houten wand met het kunstwerk ‘Netten’ in de Queens Lounge. De wand is gemaakt door de Koninklijke Nederlandsche Meubelenfabriek H.P. Mutters & Zoon in Den Haag. Het ontwerp van de zaal en het kunstwerk is van H.P. Mutters Jr. De wand is van espenhout (ratelpopulier). De in de wand verwerkte voorstelling ‘Netten’ is gemaakt van diverse houtsoorten, waaronder Karelisch berken. Tijdens de renovatie is in 2009 een brandvertragende vernis aangebracht die de wand met het kunstwerk geen goed heeft gedaan. Vandaar dat onze stichting het initiatief heeft genomen om met adviezen van de professionele restauratoren Miko Vasques Dias en Elise Andersson de gehele wand met het kunstwerk te restaureren. Hoewel het werk nog niet klaar is, mag het resultaat tot nu toe er zijn!

De wand in de Queens Lounge tijdens de restauratie (foto Koos Sanderse)

Onze vrijwilligers die de restauratie uitvoeren. Van links naar rechts: Koos Sanderse, Henk Salij, Jan Tjassens Keiser en Ton Lenselink

De professionele restauratoren Miko Vasques Dias en Elise Andersson bij de door hen uitgevoerde proefrestauratie (foto Klaas Krijnen)

Ton Lenselink en Jan Tjassens Keiser aan het werk (foto Henk Salij)

De oude vernislaag wordt verwijderd (foto Koos Sanderse)

Een foto van het tussenresultaat waarop de vorderingen goed te zien zijn (foto Henk Salij)