Het zal u wellicht niet ontgaan zijn dat er druk overleg gepleegd wordt over de werkzaamheden aan boord van de Rotterdam. Dit is een bekend feit, evenals de moeizame weg van de onderhandelingen in Polen.

Op zondag 25 juni werden wij geïnformeerd over het bericht dat de Poolse autoriteiten het stoomschip Rotterdam opdracht hebben gegeven om uiterlijk 10 juli de Poolse haven Gdansk te verlaten. Dit bericht konden wij niet bevestigd krijgen.

Op dinsdag 27 juni bereikte ons het bericht, via Radio Rijnmond, over de Rotterdam dat bijna gelijk was aan het bericht van zondag 25 juni. Vreemd, want de Rotterdam BV had ons niet geïnformeerd, dus met een zekere argwaan over het bericht namen we contact op met de Rotterdam BV. Dat contact bleek zeer terecht te zijn want het bericht was volkomen onjuist zo meldde ons de Public Relations Manager Mw. Diana Coolegem. “Er is een volkomen onjuist bericht verschenen”, zei zij. Nog geen drie uren later moest Radio Rijnmond al een rectificatie de ether in sturen en zond tevens een interview uit met Rob Hagens, directeur van Rederij De Rotterdam BV. Hij vertelde dat er een intentieverklaring is getekend om de werkzaamheden uit te laten voeren op de Gdansk-werf. Het s.s. Rotterdam verhuist dus binnenkort van de pier waar zij nu ligplaats heeft naar de Gdanks-werf. Dit is de werf waar Lech Walesa destijds bekendheid heeft verworven.

De Stichting behoud stoomschip Rotterdam meent u met dit bericht op de hoogte te stellen van de actuele situatie betreffende het schip. Met informatie die uit de juiste bron komt, n.l. van de eigenaar.

Ga voor meer nieuws naar De Rotterdam BV