Op 19 mei jl. organiseerden wij een bijeenkomst die in het teken stond van de techniek op het ss Rotterdam. Tijdens deze bijeenkomst werd uiteraard aandacht besteed aan het boek ‘Varen met stoom; de machinekamer van het d.s.s. Rotterdam’. De belangstelling voor deze dag was zo groot, dat wij helaas enkele tientallen mensen moesten teleurstellen. Daarom organiseren wij op 27 juli a.s. een tweede dag met als thema ’60 jaar techniek op het ss Rotterdam’, met weer plaats voor 100 deelnemers. Samen met WestCord Hotels/ss Rotterdam hebben wij een aantrekkelijk programma samengesteld dat u de gelegenheid biedt om diverse technische kanten van het schip te bekijken. Uniek is de toegang tot de ankermachinekamer en bootsmansruimte voor in het schip, waar normaal gesproken geen bezoekers komen.

Het programma bestaat uit een ochtendprogramma en een middagprogramma. Voor deelname aan het middagprogramma wordt een vergoeding gevraagd van €25,- p.p. Voor dit gereduceerd tarief krijgt u een lunchbuffet en een veelzijdig programma aangeboden. Deelname aan deze dag is alleen mogelijk na reservering.

Ochtendprogramma

10.30 uur inloop in de La Fontaine zaal op het B-dek met koffie/thee
11.00 uur welkomstwoord en uitleg van het programma
11.10 uur inleiding door Klaas Krijnen over de veelzijdige techniek op het ss Rotterdam
11.45 uur vertoning van de videoregistratie van de presentatie die Roel Valbracht gaf op 19 mei jl. over het leven en werken aan boord. Hij is een van de twee auteurs van het boek ‘Varen met stoom, de machinekamer van het d.s.s. Rotterdam’
12.45 uur einde van het ochtendprogramma

Middagprogramma

12.45 uur lunchbuffet in La Fontaine zaal op het B-dek

Om 13.30, 14.45 en 16.00 uur zijn er de volgende keuzemogelijkheden:

  • of rondleiding machinekamer (niet geschikt voor gehandicapten),
  • of rondleiding ankermachinekamer / bootsmanswerkplaats en brug, waar ook aandacht zal worden besteed aan de radiotechniek

Naar gelang het aantal deelnemers zullen groepen worden samengesteld, omdat niet iedereen tegelijk naar de (anker)machinekamer kan.

Gedurende de hele middag worden doorlopend na elkaar de volgende films vertoond:

  • De mannen van de RDM, over het werken bij de RDM in de jaren 50 en 60
  • De stuurmachinekamer van het ss Rotterdam
  • Het ss Rotterdam in bedrijf

17.30 uur Einde van het middagprogramma

Deelname aan deze dag is alleen mogelijk na reservering. U kunt zich uiterlijk 22 juli a.s. aanmelden via reserveringen@ssrotterdam.nl of telefonisch 010 297 3097.

Voor deelname gelden twee opties:

  • deelname aan alleen het ochtendprogramma (hieraan zijn geen kosten verbonden)
  • deelname aan ochtend- en middagprogramma: hiervoor geldt het tarief van €25,- p.p.

Meldt u s.v.p. bij uw aanmelding voor welke optie u kiest.

Wacht u s.v.p. na uw aanmelding met betalen op het bericht met de bevestiging van uw deelname en het boekingsnummer en rekeningnummer voor de betaling.

Er is een maximale capaciteit van 100 deelnemers, dus wees er snel bij!

Bij binnenkomst op 27 juli zal aan degenen die hebben betaald voor het middagprogramma een polsband worden uitgereikt die recht geeft op de lunch en deelname aan alle onderdelen van het middagprogramma.