Bridge Deck

Sky Room:
Ontwerp: Mutero NV Interieurarchitecten, Rotterdam
Uitvoering: NV Nederlandse Aanneming Mij, v.h. Firma H.F. Boersma, Den Haag
Architect: J. Schuil

De Skyroom in de jaren zestig    foto Harry Mosch, met dank aan mw. Thea Mosch-Luckerath

De Sky Room is de hoogstgelegen publieke ruimte op het schip, oorspronkelijk bestemd voor de 1e klasse passagiers. De zaal staat met twee liften en een secundaire trap in verbinding met de lager gelegen dekken. Ruime raampartijen voor en achter geven vrij zicht op de open promenade achter en het (1e klasse) sportdek vóór. De oorspronkelijke inrichting is tijdens de renovatie geheel verloren gegaan. Een gedeelte van de wanden en het plafond was betimmerd met grenenhouten stroken. De rest van de wanden was met Vynide bekleed. Vynide is de merknaam van een kunststof bekledingsmateriaal, ontwikkeld door ICI. Het patroon van het plafond kwam terug in de oorspronkelijke vloerbedekking. De vloerbedekking werd naderhand door de HAL gewijzigd. De wanddecoratie “Het Zonneschip” is gemaakt door de Rotterdamse kunstenaar W.J. Akkermans. Dit kunstwerk is nog aanwezig.

skyroom-zonneschip

De Skyroom in 1996, met het originele plafond en het kunstwerk Het Zonneschip van W. Akkermans  foto Klaas Krijnen

krijnen-skyroom3De verdwenen originele houten betimmering tegen de achterwand  foto Klaas Krijnen